Bogen

Mindfulness i naturen

Hvad handler bogen om?

Mindfulness i naturen, Vejen til større livsglæde og mindre stress giver dig en solid introduktion både til mindfulness og til, hvordan du ved at opholde dig mindfuldt i naturen kan opleve at være forbundet med den natur, du er en del af, og derved få mere livsglæde og indre ro i dit liv.

Når mindfulness og natur går hånd i hånd, forstærker det effekten af begge dele. Ved hjælp af en lang række eksempler på hvordan man kan udvikle en mindful hverdag, får du i bogens første del en fornemmelse af, hvad det vil sige at leve mindfuldt og møde sig selv og andre med kærlig venlighed og compassion.

Den betydning, naturen har for os som mennesker, og den voksende interesse for naturterapi og økoterapi og for naturens rolle for vores velbefindende er beskrevet ud fra teorier og forskning i bogens anden del. En mindful tilgang til livet vil medføre en tydeligere fornemmelse af at være forbundet med den natur, du er en del af, og som vi alle er afhængige af.

I bogens tredje del får du en række naturmeditationer og konkrete øvelser, du selv kan udføre, til at lære at bruge naturen mindfuldt. Øvelserne er tilrettelagt, så du selv kan tage et tæppe under armen og begive dig ud for at opleve alt det, naturen har at give dig.

Rigtig god tur.

Naturen stiller ingen krav og forventer ikke noget af dig. Du behøver ikke tage stilling, handle eller være dygtig til noget. Der er ikke noget, du skal. Du kan bare være og bare sanse vinden mod din kind, skyernes bevægelser på himlen, duften af muld eller hav, insekternes summen. Finde ro og livsglæde. Blive mindre stresset.

Køb bogen her

 


Anmeldelser og omtale

Lektørudtalelse ved Heidi Mørch
“Her er en udgivelse, der fortjener mange superlativer. Udstyrsmæssigt er det en lækker bog med flotte billeder. Den er bred i sin tilgang til emnet, men samtidig yderst praksisanvendelig. En bog, der er skrevet med både hjerte og viden.”

Eve Bengta Lorenzen, forfatter, senior lærer og underviser, leder af Mindfullife Instituttet, medlem af MBR-foreningen (Association for Mindfulness Based Rehabilitation).
“Det er en rigtig fin bog, som glædede mig med sine tekster og dejlige billeder. Din bog udfolder øvelser og forklaringer på en måde, der åbner til et bredt spektre af muligheder. Her kan man finde inspiration både til sig selv og til sin undervisning – med voksne såvel som børn som målgruppe. Bogen hører naturligt hjemme på enhver skole. Den er overkommelig og nem at bruge og vil være med til at højne bevidstheden om vores samhørighed med og ansvar for den natur, som vi er den del af. “

Eva Broby Johansen, psykolog, autoriseret kognitiv- og chok/traume-terapeut, yogalærer, Mindfulness-instruktør (MBSR), underviser i naturbaseret meditation (oversat fra Nature Meditation Teacher). 
“Bogen er umiddelbart lækker at få i hånden og dejlig at bladre i – passende tekst og med gode billeder. Den er både sammenfattende og omfattende på den gode måde, og den tager mange aspekter med i forhold til “Mindfulness i naturen”. Den er en god opslagsbog for alle, der er interesseret i emnet. Den har et tilgængeligt sprog og derfor let læse på den gode måde. Det er en bog, som mangler, og den er et godt indspark om et emne, som det ser ud til, at flere bliver optaget af. Jeg håber, at bogen får flere og flere med på “vognen”. En bog, som jeg meget gerne vil anbefale til andre.”

Mikael Landt, kursist
“Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ytre min fulde begejstring for bogen. Da jeg læste i den, kom jeg pludselig til at genkalde mig mine små skjulesteder i haven, bag kirken og i mosen, som jeg enten havde sammen med andre eller helt alene og meget hemmeligt. I dag søger jeg også steder, hvor jeg kan være alene, lukke øjnene og mærke sanseindtrykkene. Her lærte du mig en masse på Kreta, selv om jeg faktisk var nået langt ved egen ubevidst hjælp.”