Kurser

Kurser

Mindfulness-baseret naturterapi 2019

Pinsekursus på Mors: Mindfulness i naturen den 8. – 10. juni 2019

Omgivet af øens smukke natur og med Duegården som en rolig ramme, vi har helt for os selv, vil du på dette kursus kunne lære at bruge både mindfulness og naturen til selvom-sorg og selvindsigt.
Kurset vil give dig:

  • Nye måder at opholde dig i naturen på, der giver en fornemmelse af indre ro, tilknytning til naturen og mulighed for at spejle dig i den.
  • Mulighed for at udtrykke dig kreativt med naturmaterialer og derved åbne op til selvindsigt og nye veje til at finde øget livsglæde.

Dette er et kursus, der berører både krop og sind og ikke kun dit hoved. Det vi erfarer og lærer, når krop og følelser er aktive medspillere, er det, vi husker bagefter. Det kan skabe grobund for nye valg og vaner, der giver os mere af det, vi gerne vil have i vores liv.
På kurset veksles der mellem oplæg, individuelle sanse- og refleksionsøvelser, vandring (i stilhed) i naturen, kreative øvelser (der ikke kræver nogen forkundskaber), guidede naturmeditationer og mindful yoga. En stor del af det vil foregå i naturen på en måde, hvor naturen indgår som en del af øvelserne.

Der er et tema for hver dag:
– Mindfulness og de 7 principper. Hvad mindfulness er, hvordan man praktiserer det, hvad det gør godt for og filosofien bag samt noget om den forskning, der er lavet om effekten af mindfulness.

– Naturen og dens indvirkning på vores trivsel og på vores fysiske og mentale sundhed. Hvordan befrugter mindfulness og ophold i naturen hinanden, hvad vil det sige at forbinde sig til naturen?

– Stress og stresshåndtering. Din energibalance og dit indre mentale og fysiske økosystem. Opmærksomhed på, hvilke bekymringer eller værdier der er i spil, når vi sidder fast i noget, der stresser og tærer på vores overskud, og opmærksomhed på, hvad der kan nære os. Hvordan vi kan få mere af dette ind i vores liv.

Alle øvelserne og indholdet i mine oplæg kan du læse mere om i min bog Mindfulness i naturen.  

Praktisk:
Tid: 8-10. juni 2019
Indtjekning lørdag fra kl. 10.00. Kurset starter kl. 11.00.
Kurset slutter kl. 16.00 mandag eftermiddag.
Kurset foregår på det skønne kursussted Duegården på Mors (www.duegaarden.dk)

Pris: 3.450 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg 500 kr.
Ud over selve undervisningen er følgende inkluderet i prisen:

  • Overnatning i et af Duegårdens dejlige værelser med udsigt til den omkringliggende natur.
  • Fuld forplejning alle tre dage fra Duegårdens eget velrenommerede køkken.
  • Materialer til de kreative øvelser.
  • Et eksemplar af bogen Mindfulness i naturen af Eva Zelander (foto af bogen her)
  • 17 guidede meditationer tilsendt som mp3 filer forud for kursets start.

Du er velkommen til at ringe til mig for at høre mere om kurset på 4091 3715 eller sende en en besked her.


Mindfulness-baseret naturterapi 2019

5 forårskurser med hver sit tema. Du kan tilmelde dig et enkelt kursus, eller flere.

Vi mødes i HF. Frederikshøjs foreningshus hvor jeg fortæller om dagens tema, hvorefter vi vandrer i stilhed (Silent Walk) ud i den vilde natur på Sydhavnstippen. 
Jeg guider både lette stående yogaøvelser, forskellige naturmeditationer fra gang til gang og der vil være en individuel øvelse til hver gang og opsamling. 

Søndag den 12. maj kl 13:00 – 17:00 

Tema: Hvordan indvirker naturen på vores fysiske og mentale sundhed?

Herunder teori, forskning og deltagernes erfaringer. Hvad møder du hos dig selv når du er i naturen? Hvordan befrugter mindfulness og ophold i naturen hinanden, hvad vil det sige at forbinde sig til naturen?

Søndag den 26. maj kl 13:00 – 17:00

Tema: Hvordan du tænker om dig selv og dine omgivelser og hvilken effekt det har på dig?

Fortællinger om dig selv og dit liv, som du har det med at gentage, og hvordan disse påvirker tankerne, kroppen, følelser og dine handlinger. Muligheden af at finde nye narrativer og fortællinger om dig selv ved at forbinde dig og spejle dig i naturen .

Torsdag den 30. maj (Kr. him.) kl 13 – 17

Tema: Stress og stresshåndtering

Din energibalance, dit indre mentale og fysiske økosystem.

Opmærksomhed på hvad der driver os, hvilke bekymringer eller værdier der er i spil, når vi udsætter os for noget, der stresser og tærer på vores overskud og opmærksomhed på, hvad der kan nære os. Hvordan vi kan få mere af dette ind i vores liv, og hvad i vores liv, der både tærer og nærer

Torsdag den 13. juni Kl 16:30 – 20:00

Tema: Compassion

Compassion (kærlig venlighed) i forhold til dig selv og det miljø, du er en del af og afhængig af, i forhold til dine nære relationer og i forhold til at rumme svære følelser.

Søndag den 16. juni. kl 13:00 – 17:00

Tema: Det sultne sind 

Sindets afhængighed af input, ”the craving mind” og hvordan vi kan træne sindet til at komme mere i ro og i værens tilstand, herunder meditationens effekt på sindet og hjernen

Pris pr kursus: 300 kr. 

Tilmeld dig et eller flere af disse kurser ved at sende en besked her.


Mindfulness med Tid til ro rejser

Jeg er mindfulnessinstruktør på Tid til ro rejser. Ud over mindfulness-meditation og yoga, tilbyder jeg også mindful akvarelmaling.

Læs mere om mindfulness-rejser med Tid til ro her. 
Jeg deltager på følgende rejser foråret 2019:

Bali 21/3
 Andalusien 22/4, 29/4

For tilmelding eller spørgsmål skriv via Tid til ro´s hjemmeside.