Mindfulness-baseret naturterapi

Mindfulness-baseret naturterapi

Et 6 ugers mindfulness kursus i naturen. Afholdes maj-juni 2018.

 

Mindfulness i naturen kombinerer alt det gode ved at opholde sig i naturen med en mindful praksis, der hjælper dig til at komme i balance og finde ind til mere ro og stabilitet i dig selv . Kurset er både for dig der gerne vil udvikle din mindfulness praksis i naturen og for dig der er sygemeldt med stress eller bare har brug for at restituere efter en periode med overbelastning og forbinde dig mere nærværende til naturen.

Når du går en tur i naturen alene eller sammen med andre, kan det ske, at du oplever at tankerne går sine egne veje, at du bearbejder ting eller rumsterer med bekymringer. Når du atter står ved din hoveddør, har du måske kun spredte erindringer, af den natur du har spadseret forbi.

Når du på dette kursus mediterer, træner dit nærvær og er opmærksom på sanserne, gir du dit sind en pause og du kan få en oplevelse af indre fred, stabilitet og ro. Opholder du dig i naturen med dette nærvær, kan din fornemmelse af dig selv – af den du er – yderligere forstærkes fordi naturen får mulighed for at ”tale” til dig eller du kan spejle dig i alt det liv der er omkring dig.

Dette 6-ugers kursus er for dig, der gerne vil finde ind til mere livsglæde, og mindre stress i dit daglige liv.

En tidligere kursist skrev:

“De naturoplevelser jeg fik på dit mindfulness kursus, er motoren og motivationen for både mine gruppe-vandreture og mine personlige vandreture.
På kurset nåede jeg ind til den forbindelse jeg havde med naturen som barn, og jeg genopdagede hvor nærende og velgørende det er at være i naturen – i stilhed og med opmærksomhed”.

Mindfulness-baseret naturterapi (NBNT) er en træningsform, der bygger på erkendelse af naturens helbredende potentiale og den effekt en mindful praksis har for vores opmærksomhed, accept, venlighed og medfølelse i forhold til os selv og hvordan vi har det.
Kombinationen af at inddrage naturen og praktisere mindfulness vil kunne hjælpe dig til at komme ”hjem til dig selv” og finde glæden ved bare at være til.

Jeg vil guide dig i naturmeditationer med særlig fokus på dine sanser, og hver gang vil der være yogaøvelser i naturen. Vi vil træne en ikke-dømmende og accepterende opmærksomhed på tanker, følelser, sansninger og kropslige fornemmelser, desuden vil der være øvelser i naturen du kan praktisere på egen hånd.

Kurset er bygget op, så det støtter dig i at etablere en daglige praksis i mindfulness. Det kræver ingen forudsætninger at deltage på dette kursus, blot din villighed til at være med dig selv – med det som er – og møde naturen, som den er og viser sig for dig.

 

Datoer for 2018 Onsdag formiddags-kursus.

Seks onsdage  fra den 2. maj til og med den 6. juni 2018 kl. 10:00-13:30

 

Til hvert kursus er der desuden tilbud om en individuel coaching samtale af 1½ time, på et tidspunkt i forløbet, der passer dig.  

Program:                                                                  
Vi starter og slutter som udgangspunkt i Haveforeningen Frederikhøjs foreningshus i København SV. Se Kort. Efter en kort meditation, opsamling siden sidst og præsentation af ugens tema vandrer vi i stilhed ud på Tippen i en gående meditation.

Øvelserne på Tippen vil både omfatte guidninger i naturmeditation, mindful yoga og individuelle øvelser.

Vi runder dagen af omkring et bål, hvis vejret taler for det.

Vi råder desuden over Naturskolens lille træhus på Tippen, hvor der er mulighed for at sidde indendørs, hvis det regner meget.

Forløbet indeholder:                           

 • Guidede meditationer i mindfulness og kropsscanning
 • Guidede naturmeditationer
 • Sanseøvelser i naturen
 • Gående meditationer
 • Guidede kropsøvelser/mindful yoga/bevægelse med nærvær
 • Undervisning i stressreduktion og mindfulness-teori
 • Hjemme øvelser fra gang til gang
 • Støtte og inspiration i gruppediskussioner

Med dig får du:

 • Værktøjer til at træne din evne til bevidst nærvær
 • En forståelse af stress og hvorfor bevidst nærvær er et effektivt modsvar hertil
 • En begyndende frihed til at vælge dine reaktioner i stedet for at reagere, som du plejer
 • En erkendelse af, at tanker bare er tanker, og ikke nødvendigvis sande
 • En øget erfaring i at forbinde dig med naturen

Prisen inkluderer følgende:

 • En individuel coaching samtale af 1½ time
 • Arbejdshæfte med øvelser fra gang til gang
 • 8 guidede lydmeditationer
 • Et varmeisolerende liggeunderlag monteret med skulderstropper

Pris 3,450 kr. ( Ved tilmelding senest 31. marts gives 500,- i rabat)

Underviser på alle moduler: Eva Zelander (læs mere om Eva)

Efter tilmelding fremsendes et mere detaljeret program.

Printervenlig udgave af kursusbeskrivelse her.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tildmelde dig: Kontakt