Kurser

 

Vintersolhvervsfejring på Sydhavnstippen den 21. december 2019  kl. 12 – 14

Det er måske en af de dage kort før jul, hvor det at komme ud i naturen nemt bliver nedprioriteret. Der skal noget til, for at vi får pakket os godt ind og vandrer ud i naturen på årets mørkeste dag, hvor mange har nok om ørene og det er koldt.

Netop derfor står jeg sammen med Grøn Agenda Sydhavn for et gratis arrangement, hvor du for en stund kan slippe juletravlheden og komme ud på Sydhavnstippen, hvor vi sammen hilser de lysere tider velkommen.

Program:

Kl 12.00            Vi mødes foran Karens Minde Kulturhus inde i gården. Der vil være enkelte underlag til udlån. Jeg introducerer kort til mindful stillevandring og fortæller om turen ud på Sydtippen.

Kl 12.10            Vi vandrer afsted i stilhed ud til vandet. Det tager ca. ½ time. Vel fremme kan man lægge sig ned på et underlag eller sidde op, mens jeg guider en naturmeditation om lysets tilbagevenden.

Kl 13.00            Efter meditationen samles vi omkring et bål og synger en vintersolhvervssang.  Dertil serveres varm hyldebærsaft og urtete.

Kl 13.30            Vi vender næsen hjemad.

Kl 14.00            Alle, der har lyst, kan slutte af med at få sig noget varmt at spise eller drikke på Karens Minde café, der er åben indtil kl. 15.

Praktisk

.

Vejret kan være både blæsende og vådt, så det er afgørende, at du har tøj på og med, så du kan holde dig varm og tør, når vi sidder eller ligger stille under meditationen, der varer ca. 20 minutter.

 

 

Mindfulness i naturen – kursus

Kurset afholdes i pinsen 2020 på Stuebjerggård lige ved Tisvilde Hegn. 

Omgivet af den smukke natur ved Tisvilde Hegn og med Stuebjerggård som en rolig ramme, vi har helt for os selv, vil du på dette kursus kunne lære at bruge både mindfulness og naturen til selvomsorg og selvindsigt.

Kurset vil give dig:

  • Nye måder at opholde dig i naturen på, der giver en fornemmelse af indre ro, tilknytning til naturen og mulighed for at spejle dig i den.
  • Mulighed for at udtrykke dig kreativt med naturmaterialer og derved åbne op til selvindsigt og nye veje til at finde øget livsglæde.

Dette er et kursus, der berører både krop og sind og ikke kun dit hoved. Det, vi erfarer og lærer, når krop og følelser er aktive medspillere, er det, vi husker bagefter. Det kan skabe grobund for nye valg og vaner, der giver os mere af det, vi gerne vil have i vores liv.

På kurset veksles der mellem oplæg, individuelle sanse- og refleksionsøvelser, vandring (i stilhed) i naturen, kreative øvelser (der ikke kræver nogen forkundskaber), guidede naturmeditationer og mindful yoga. En stor del af det vil foregå i naturen på en måde, hvor naturen indgår som en del af øvelserne.

Alle øvelserne og indholdet i mine oplæg kan du læse mere om i min bog Mindfulness i naturen.

Skriv her for at modtage nærmere program for kurset. 

Praktisk info om Mindfulness i naturen-kurset

Tid: 30. maj-1. juni 2020

Indtjekning lørdag fra kl. 10.00. Kurset starter kl. 11.00. Mulighed for tilkøb af ekstra overnatning fra fredag den 29. maj

Kurset slutter kl. 16.00 mandag eftermiddag.

Kurset foregår på det skønne kursussted Stuebjerggård (https://www.stuebjerggaard.dk/)

Pris: 3.450 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg 500 kr.

Du reserverer en plads ved indbetaling af 1.000 kr.  til konto: 3227-  340952 (Pressto Kommunikation)  Skriv “Pinsekursus”, navn og mailadresse. Tilmelding er bindende fra en måned før kursets start.

Ud over selve undervisningen er følgende inkluderet i prisen:

  • Overnatning i et af Stuebjerggårds dejlige værelser med udsigt til den omkringliggende natur.
  • Fuld forplejning alle tre dage fra Stuebjerggårds eget velrenommerede køkken.
  • Materialer til de kreative øvelser.
  • 17 guidede meditationer tilsendt som mp3-filer forud for kursets start.

 

Kursus for arbejdsledige voksne med ADHD (målrettet jobcentre)

Dette er et kursus for voksne med ADHD, der på grund af stress en eller flere gange har oplevet vanskeligheder ved at blive i et job eller at holde fast ved et studie. Læs mere

Kursus for mennesker, der arbejder med mennesker

GRO Glæde – Ro – Overskud i Omsorgsarbejde. Kursus målrettet arbejdspladser.

Mennesker, der arbejder med andre mennesker, kan opleve det paradoks, at glæden og tilfredsstillelsen ved selve arbejdet, nærværet og de øjeblikke, hvor man virkelig oplever at gøre en forskel, bliver spist op af fornemmelsen af at være bagud, af at ens ”præstationsbatteri” er brugt op, så man ender med at være i under-skud af både omsorg for sig selv og omsorg for de mennesker, det en ens kerneopgave at hjælpe.Læs mere

Mindfulness med Tid til ro rejser

Jeg er mindfulnessinstruktør på Tid til ro rejser. Ud over mindfulness-meditation og yoga, tilbyder jeg også mindful akvarelmaling.  Jeg deltager på følgende rejser foråret 2020:  Andalusien 21/3, Kreta: 14/4, 12/6 og 19/6  

For tilmelding eller spørgsmål skriv via Tid til ro´s hjemmeside.