Mindfulness i naturen

Mindfulness i naturen

Måske ved du allerede, at det gør dig godt at komme ud i naturen, eller måske savner du at komme i kontakt med naturen på en måde, hvor du virkelig kan mærke den, se farverne, høre lydene og komme tilstede i nuet, i stedet for at være et andet sted i dit hoved? Det er det, mindfulness i naturen kan give dig.

Når du opholder dig i naturen, virker det afstressende i sig selv. Kombineret med mindfulness kan du opnå en endnu dybere restitution af krop og sind, og du vil få mulighed for at øve dig i at møde dig selv mere åbent og kærligt og mindre dømmende.

Naturen er kravfri, levende og hele tiden foranderlig. Du kan spejle dig i den.
Når du er i naturen på en ikke-målrettet måde og et sted, hvor du føler dig tryg, får du mulighed for at skifte fra handle-modus til værens-modus og spontan opmærksomhed.

Det er handle-modus, vi bruger, når vi skal løse en opgave, koncentrere os, komme effektivt fra A til B. Den form for opmærksomhed kan komme til at fylde for meget. Når du giver slip på handlemodus, slipper drivet om at skulle noget, indtræder værens-modus, hvor du kan opleve, at kroppen kommer i en tilstand af hvile, musklerne (også dem i kæberne og panden slapper af, tankerne gearer ned og du kan måske finde ind til en oplevelse af bare at være – lige her, lige nu. Sanse det der er at sanse i og udenfor kroppen og ikke andet.
Den spontane opmærksomhed er en ikke-målrettet, ikke-fokuseret opmærksomhed, der opfanger de sanseindtryk, vi registrerer. I stedet for at bruge den mentale energi, der ligger i at sortere og kategorisere indtryk, åbner du med mindfulness i naturen op for at sanse det, som er, sådan som det er, både inden i dig selv, dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser, og det, du sanser udenfor kroppen (lyde, dufte synsindtrykene). Uden at vurdere og uden at skulle nå noget.

Jeg guider dig i naturmeditationer og mindful yoga, og du får lydfiler tilsendt, så du kan øve dig i at meditere i naturen, når du er kommet hjem fra kurset.

Du kan læse mere om, hvad mindfulness er, her og en hel del mere i min bog: Mindfulness i naturen. Du kan også læse en artikel, publiceret hos POV International. som jeg har skrevet om mindfulness i naturen her.

Er du interesseret i at følge med i disse tilbud, kan du følge facebooksiden Mindfulness og meditation i naturen. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev her. I begge tilfælde får du besked, når der dukker nye kurser op.

 

Læs mere om mindfulness her.