Mindful akvarelmaling

Mindful akvarelmaling er en øvelse, jeg selv har udviklet, hvor du bruger blades eller blomsters silhuet til at danne rammen for en leg med flydende akvarelfarver.

Her er fokus ikke på at arbejde symbolsk med naturens materialer eller at udtrykke et bestemt ønske eller en stemning i billedform, selv om begge dele naturligvis også kan være dit udgangspunkt, hvis du har lyst til det. Her er det din åbenhed over for legen og intuitionen og din modtagelighed for det gensvar, som farverne giver dig, der er i fokus for din opmærksomhed.

Med mindful akvarelmaling kommer du i kontakt med alle de 7 principper for mindfulness: Din åbenhed i forhold til at blive nysgerrig på, hvad der sker på papiret, når du først har påført farven. Din accept af det billede, der viser sig, og som du måske havde forestillet dig blev anderledes, og accept af de tilstande, der måtte opstå inden i dig selv, når noget, du selv har skabt, manifesterer sig i verden. Din tålmodighed med farverne, som de nu udvikler sig og breder sig over tid, og din tålmodighed med dig selv. Din evne til at give slip på ideen om, at billedet skal blive på en bestemt måde. Din ærgerrighed i forhold til at opnå bestemte (de flotteste) resultater.  Og sidst men ikke mindst: du vil let kunne få adgang til at observere din dømmende eller vurderende tilgang til det du laver og til dig selv.

Se hvordan du kommer i gang her: